Зміна місцезнаходження юридичної особи: 8 кроків на шляху легалізації

Опубліковано: Бухгалтерія. Збірник систематизованого законодавства. Своя справа – лютий 2015 року. – стор. 47-52.

Місцезнаходження юридичної особи (далі – ЮО) хоча й не являється її унікальною характеристикою, однак воно відіграє важливу роль в її існуванні. Про це свідчить хоча б той факт, що поряд із найменуванням (найпершою ідентифікуючою ознакою) при створенні ЮО обов’язково визначається її місцезнаходження. Це є необхідною передумовою для державної реєстрації ЮО, оскільки без визначення місцезнаходження неможливо буде встановити орган, компетентний проводити державну реєстрацію. А без проведення державної реєстрації ЮО не існує, оскільки вона не вважається створеною (ч.4 ст.87 ЦКУ).
Відповідно до ч.4 ст.89 ЦКУ та ч.2 ст.17 Закону про держреєстрацію відомості про місцезнаходження ЮО є обов’язковою складовою Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (далі – ЄДР).
В подальшому місцезнаходження ЮО вноситься до офіційних баз даних державних органів (податкових органів, ПФУ, профільних міністерств при видачі ліцензій, ДАІ при реєстрації транспортних засобів і т.д.), а також зазначається в переважній більшості документів, що стосуються діяльності юридичної особи – свідоцтвах, ліцензіях, дозволах, договорах, первинних документах тощо.
Водночас, часто виникають обставини, які змушують керівництво ЮО (офіс) переїжджати з одного місця на інше. Наприклад, такими обставинами можуть бути: купівля ЮО власного приміщення для розміщення офісу замість орендованого; оренда нового приміщення; переміщення ЮО в іншу місцевість; оренда нового дешевшого приміщення для розміщення офісу та ін.
При цьому зміну місцезнаходження де-факто (переміщення офісу ЮО із одного приміщення в інше) слід відрізняти від зміни місцезнаходження де-юре (заміну старої адреси на нову в ЄДР, інших реєстрах, базах даних державних органів).
Якщо адреса фактичного розташування офісу ЮО не співпадає з її адресою, яка міститься в ЄДР, то саме остання є визначальною для вчинення певних офіційних правових дій, які стосуються ЮО. Так, саме місцезнаходження, вказане в ЄДР, є податковою адресою ЮО, за якою здійснюється її облік як платника податків та на яку направляються всі документи податкового відомства.
Крім того, за таким місцезнаходженням, як правило, визначається суд, який вправі розглядати справи за позовом до ЮО. Відповідно, за вказаним місцезнаходженням (якщо тільки ЮО не повідомлено поштову адресу) їй направляються офіційні документи судів, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також повідомлення, претензії, листи та інша кореспонденція від юридичних та фізичних осіб. При цьому всі процесуальні кодекси України містять норму, згідно із якою у разі відсутності ЮО, які беруть участь у справі, за вказаною в ЄДР адресою, якщо ними не повідомлено суд про поштову адресу, вважається, що судові документи (виклик, повідомлення, рішення, наказ тощо) вручені їм належним чином.
Крім вищевказаного, наслідком відсутності ЮО за місцезнаходженням, зазначеним в ЄДР, може бути навіть постановлення судового рішення щодо припинення такої ЮО.
Тож для допомоги тим ЮО, які вирішили пройти шлях узаконення (легалізації) свого нового місцезнаходження, ми виокремили вісім основних кроків з його подолання, про які і говоритимемо далі.

Крок перший: прийняття рішення про зміну місцезнаходження
Прийняття рішення про зміну місцезнаходження ЮО слід базувати на установчих документах ЮО. Найчастіше установчим документом виступає статут. При цьому в першу чергу слід з’ясувати, чи містять вони відомості про місцезнаходження ЮО.
Так, наразі відомості про місцезнаходження обов’язково мають міститись в статутах всіх господарських товариств (крім акціонерних товариств): повного товариства, командитного товариства, товариства з обмеженою відповідальністю та товариства з додатковою відповідальністю; фермерських господарств; кооперативів.
Водночас, для ряду ЮО діє протилежне правило. Зокрема, як вже згадувалось вище, не суперечитиме законодавству статут акціонерного товариства без зазначення в ньому місцезнаходження такого товариства. Це обґрунтовується тим, що ч.2 ст.4 Закону про госптовариства не розповсюджується на акціонерні товариства , а ч.2 ст.13 Закону про АТ, яка містить вимоги до змісту статуту цих товариств, не передбачає в якості їх обов’язкової складової відомості про місцезнаходження.
Так само благодійні організації та громадські об’єднання можуть не включати до своїх статутів дані про своє місцезнаходження. У законодавстві немає вказівки щодо обов’язкового включення даних про місцезнаходження і для приватного підприємства, дочірнього підприємства, іноземного підприємства, державного підприємства, казенного підприємства, комунального підприємства.
Однак закон дозволяє включати до статутів ЮО і інші відомості, які не суперечать діючому законодавству. А це означає, що всі перелічені особи, для статуту яких відомості про місцезнаходження не є обов’язковими, на свій розсуд можуть зазначити такі відомості в своїх статутах.
Отже, якщо після вивчення установчих документів ЮО з’ясувалось, що в них вказано місцезнаходження такої особи, то поряд із прийняттям рішення про зміну місцезнаходження ЮО потрібно приймати рішення про внесення відповідних змін до її статуту. Здебільшого, зміна установчих документів ЮО відноситься до компетенції вищого органу управління такої особи. При цьому часто для прийняття такого рішення необхідна кваліфікована більшість голосів. Так, відповідно до ч.2 ст.98 ЦКУ рішення про внесення змін до установчих документів товариства вправі приймати лише вищий орган управління – загальні збори, та ще й більшістю не менш як у 3/4 голосів.
Тому якщо згідно із установчими документами ЮО питання щодо зміни установчих документів віднесено до компетенції вищого органу управління, то саме такий орган має приймати рішення як про зміну місцезнаходження, так і про внесення відповідних змін до установчих документів ЮО.
Порядок прийняття таких рішень та необхідний відсоток голосів учасників також має визначатись установчими документами ЮО. У розглядуваному випадку нове місцезнаходження ЮО може зазначатись у окремому додатку до установчого документу, який буде його невід’ємною частиною, або в новій редакції установчого документу.
У разі, коли установчі документи ЮО не містять відомостей про її місцезнаходження, зміна такого місцезнаходження ЮО не призводить до зміни її установчих документів. Відповідно, в такому випадку рішення про зміну місцезнаходження ЮО приймає орган управління, визначений її установчими документами. Це може бути як вищий орган – загальні збори (якщо це віднесено до його виключної компетенції), так і виконавчий орган (наприклад, директор, Правління) або Наглядова (Спостережна) рада. Порядок прийняття такого рішення також слід шукати в установчих документах ЮО.

Крок другий: державний реєстратор

Наявність в установчих документах ЮО даних про її місцезнаходження має значення і для визначення умов та порядку взаємодії ЮО із державним реєстратором при реєстрації зміни її адреси.
Так, якщо місцезнаходження ЮО не зафіксовано в її установчих документах, то державна реєстрація зміни місцезнаходження ЮО здійснюється за процедурою, визначеною в ст.19 Закону про держреєстрацію. У такому випадку зміни до установчих документів ЮО не вносяться, а відбувається зміна відомостей про ЮО, які містяться в ЄДР. Відповідно, державному реєстратору подається мінімальний пакет документів (реєстраційна картка та оригінал або нотаріально засвідчена копія рішення уповноваженого органу управління ЮО про внесення таких змін). Важливо, що в такому випадку не справляється реєстраційний збір за державну реєстрацію зміни місцезнаходження ЮО.
Відповідно до ст.22 Закону про держреєстрацію інформація про зміну місцезнаходження ЮО підлягає обов’язковому опублікуванню в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації, яким наразі є «Бюлетень державної реєстрації». Публікацію здійснює сам державний реєстратор, ЮО потрібно буде лише сплатити 51 грн. за таку публікацію.
Крім того, інформація про зміну місцезнаходження ЮО розміщується центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, на своєму веб-сайті.
Варто пам’ятати, що чинне законодавство не передбачає строків для подання документів щодо державної реєстрації змінених відомостей про ЮО, які містяться в ЄДР (в тому числі і в разі зміни місцезнаходження).
Запис про нове місцезнаходження має бути внесений державним реєстратором не пізніше наступного робочого дня з дати надходження належного пакету документів.
В подальшому після отримання від органів статистики, доходів і зборів, ПФУ відомостей про зміну місцезнаходження ЮО в їх відомчих реєстрах, державний реєстратор має не пізніше наступного робочого дня з дня отримання таких відомостей видати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) юридичній особі виписку з ЄДР із новим місцезнаходженням (ч.9, 10 ст.19 Закону про держреєстрацію).
Отже, процес державної реєстрації зміни місцезнаходження ЮО, що не вказане в її установчих документах, завершується отриманням юридичною особою виписки з Єдиного державного реєстру із вказівкою її нового місцезнаходження.
У разі, якщо установчі документи ЮО містять відомості про її місцезнаходження, то процедура зміни місцезнаходження відбувається внаслідок державної реєстрації змін до установчих документів ЮО в порядку ст.29 Закону про держреєстрацію.
Така процедура вимагає подання ЮО більшої кількості документів (додатково до вищевказаних подаються оригінали установчих документів ЮО з відміткою про їх державну реєстрацію з усіма змінами, чинними на дату подачі документів, або копія опублікованого в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації повідомлення про втрату всіх або частини зазначених оригіналів установчих документів, а також два примірники змін до установчих документів ЮО у вигляді окремих додатків або два примірники установчих документів у новій редакції).
Реєстраційний збір за проведення державної реєстрації в цьому випадку доведеться сплатити. Його розмір – 51 грн.
Таку ж суму (51 грн.) необхідно буде сплатити за публікацію інформації про зміну місцезнаходження юридичної особи у виданні «Бюлетень державної реєстрації».
Слід мати на увазі, що ч.2 ст.7 Закону про госптовариства вимагає від товариства подати державному реєстратору документи для внесення необхідних змін до ЄДР протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення про внесення змін до установчих документів щодо місцезнаходження товариства.
Щоправда, жодних наслідків несвоєчасного подання таких документів законодавство не містить. Це означає, зокрема, що за умови подання товариством належного пакету документів навіть із пропущенням вказаного строку державний реєстратор не має права відмовити в проведенні державної реєстрації змін до установчих документів щодо місцезнаходження товариства.
Державний реєстратор має зареєструвати зміни до установчих документів ЮО протягом трьох робочих днів з дати надходження належного пакету документів. Не пізніше наступного робочого дня з дати проведення такої реєстрації державний реєстратор має видати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) ЮО один примірник оригіналу установчих документів у старій редакції зі своїми відмітками про проведення державної реєстрації змін до установчих документів.
У подальшому після отримання від органів статистики, податкових органів, ПФУ відомостей про зміну місцезнаходження ЮО в їх відомчих реєстрах, державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дня отримання таких відомостей видати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) ЮО виписку з ЄДР із новим місцезнаходженням (ч.14, 15 ст.29 Закону про держреєстрацію).
Таким чином, процес державної реєстрації зміни місцезнаходження ЮО, що зазначене в її установчих документах, так само завершується отриманням нею виписки з ЄДР з новою адресою.

Крок третій: податкові органи
Чинне податкове законодавство передбачає ряд обов’язків платників податків в разі зміни їх місцезнаходження. Умовно ці обов’язки можна розділити на дві групи: ті, які стосуються повідомлення податкових органів щодо зміни своєї адреси для внесення змін до відповідних реєстрів, та ті, які передбачають зміну окремих документів, пов’язаних із оподаткуванням. Проаналізуємо ці обов’язки.
Хто, коли та як повідомляє про зміну місцезнаходження. Підпункт 16.1.11 ст.16 ПКУ зобов’язує платника податків – ЮО повідомляти контролюючі органи про зміну свого місцезнаходження. Водночас, цю норму потрібно застосовувати в сукупності із іншими нормами ПКУ, які регулюють окремі випадки та умови такого повідомлення.
Так, відповідно до п.64.2 ст.64 та п.66.3 ст.66 ПКУ повідомляти про зміну свого місцезнаходження повинна ЮО, для якої законом установлені особливості її державної реєстрації та яка не включається до ЄДР. Та й то така ЮО має вказане зобов’язання лише тоді, коли внаслідок зміни її місцезнаходження змінюється адміністративно-територіальна одиниця та контролюючий орган, в якому вона перебуває на обліку.
Відповідно, лише за одночасної наявності цих двох ознак юридична особа зобов’язана подати контролюючому органу за новим місцезнаходженням заяву за формою № 1-ОПП або за формою № 5-ОПП із позначкою «Зміни» протягом 10 календарних днів від дня реєстрації зміни місцезнаходження згідно з порядком обліку платників податків. У разі неподання такої заяви на вказану ЮО може бути накладено штраф в розмірі 510 грн., а в разі не усунення такого порушення або за ті самі дії, вчинені протягом року особою – 1020 грн. (п.117.1 ст.117 ПКУ).
Із наведеного вище слідує, що якщо відомості щодо ЮО містяться в ЄДР, то така особа не зобов’язана інформувати податковий орган про зміну свого місцезнаходження. За неї таку інформацію направляє вказаному органові державний реєстратор в день внесення змін до ЄДР відомостей про нове місцезнаходження або в день реєстрації змін до установчих документів юридичної особи (ч.9 ст.19 Закону про держреєстрацію, ч.14 ст.29 Закону про держреєстрацію).
Процедура внесення змін до облікових даних ЮО у зв’язку із зміною їх місцезнаходження та/або переведення їх на обслуговування з одного податкового органу до іншого (взяття на облік/зняття з обліку) визначається розділом ІХ та Х Порядку № 1588.
При цьому не слід забувати, що при зміні місцезнаходження ЮО, яка призводить до зміни адміністративно-територіальної одиниці та/або контролюючого органу, ЮО має сплачувати податки, збори, подавати податкові декларації (звіти, розрахунки) та виконувати інші обов’язки платника податків за попереднім місцезнаходженням аж до взяття на облік платника податків в податковому органі за новим місцезнаходженням.
Водночас, якщо ЮО являється платником ПДВ, то вона згідно із п.183.15 ст.183 ПКУ повинна зазначити про зміну свого місцезнаходження в реєстраційній заяві за формою № 1-ПДВ з позначкою «Перереєстрація» протягом 10 робочих днів, що настають за днем такої зміни. Оскільки п.183.15 ст.183 ПКУ не передбачає жодних винятків із цього правила, вказаний в ньому обов’язок слід виконувати всім платникам ПДВ (незалежно від того, включені вони чи ні до ЄДР), адже наслідком його невиконання може бути накладення на платника ПДВ штрафу, передбаченого п.117.1 ст.117 ПКУ, про що було вказано вище.
Перереєстрація ЮО – платника ПДВ у зв’язку із зміною її місцезнаходження здійснюється відповідно до розділу IV Положення № 1130, яке діє з 19.11.2014 р.
Документи, які підлягають заміні, переоформленню, зміні в органах Міндоходів.
Довідка за ф. № 4-ОПП. Юридичним особам, відомості щодо яких містяться в ЄДР, з 17.12.2012 р. не потрібно перейматися зміною такої довідки, оскільки зі вказаної дати для таких осіб запроваджено єдиний документ – виписку з ЄДР, що містить, в тому числі, і відомості про податковий облік такої особи. Як вже зазначалось раніше, виписку з ЄДР із новим місцезнаходженням ЮО видає (надсилає) їй державний реєстратор (див. Крок другий).
Тим же юридичним особам, які не включені до ЄДР, в разі зміни їх місцезнаходження потрібно замінити довідку за формою № 4-ОПП. Для цього такі особи відповідно до п. 9.4 Порядку № 1588 мають звернутися до податкового органу та повернути стару довідку. Вказана норма надає податковому органу 2 робочі дні для видачі (надсилання) ЮО довідки за формою № 4-ОПП із вказівкою її нового місцезнаходження.
Подібні положення передбачені і для платників ЄСВ. Так, подавати документи для зміни повідомлення за формою № 2-ЄСВ у зв’язку із зміною місцезнаходження повинні лише ті платники, на яких не поширюється дія Закону про держреєстрацію. Згідно із п.5 розділу ІІІ Порядку № 1162 , такі особи зобов’язані у десятиденний строк з дня зміни місцезнаходження подати до фіскального органу заяву за формою № 1-ЄСВ з приміткою «Зміни». У разі несвоєчасного подання такої заяви таких осіб може бути оштрафовано на 170 грн. відповідно до п.1 ч.11 ст.25 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-V «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Фіскальний орган вносить відповідні зміни в реєстр страхувальників та не пізніше наступного робочого дня з дня отримання заяви безоплатно надсилає (вручає) платнику ЄСВ нове повідомлення за ф.№ 2-ЄСВ з приміткою «Зміни». Ті ж юридичні особи, на яких розповсюджується Закон про держреєстрацію, отримують від державного реєстратора виписку з Єдиного державного реєстру із своїм новим місцезнаходженням, яка містить, в тому числі, і відомості про її реєстрацію платником ЄСВ та про віднесення до класу професійного ризику (див. Крок 2).
Свідоцтво про реєстрацію платника ПДВ скасоване з 01.01.2014 р. Тому в разі зміни місцезнаходження ЮО після відповідної перереєстрації може отримати в податковому органі витяг із реєстру платників ПДВ за формою № 2-ВР із зазначенням своєї нової адреси. Порядок надання такого витягу передбачений розділом VII Положення № 1130.
Поряд із цим, Міндоходів в листі від 17.01.2014 р. № 1094/7/99-99-19-04-02-17 наголошує, що отримання вказаного витягу не є обов’язковим для платників, оскільки підтвердженням факту реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності платником ПДВ є наявність інформації про таку реєстрацію на офіційному веб-сайті Міндоходів , яка оновлюється щоденно. Щоправда, вже через декілька абзаців в листі Міндоходів фактично нівелює свій висновок про необов’язковість отримання витягу, зазначаючи, що якщо діючими нормативно-правовими актами передбачено пред’явлення чи надання свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ чи його завірених копій, то до внесення відповідних змін до таких нормативно-правових актів платником пред’являється витяг із реєстру платників ПДВ або таке свідоцтво.
Свідоцтво про сплату єдиного податку містить відомості про податкову адресу ЮО, яка, як вже зазначалось вище, збігається із її місцезнаходженням. Для зміни податкової адреси у вказаному свідоцтві платник єдиного податку має подати відповідну заяву, в день надходження якої податковий орган має внести такі зміни до свідоцтва. Платник єдиного податку може вимагати і заміни старого свідоцтва на нове із зазначенням нової податкової адреси. У такому разі нове свідоцтво видається безоплатно протягом 10 календарних днів з дня подання платником єдиного податку відповідної заяви. До отримання нового свідоцтва платник єдиного податку здійснює господарську діяльність на підставі раніше виданого свідоцтва, яке повертається податковому органу у день отримання нового свідоцтва (п.2, 6, 7 Порядку № 1675 ).
Обов’язковим реквізитом довідок про внесення місця зберігання спирту, оптових та роздрібних партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного державного реєстру місць зберігання також є місцезнаходження її отримувача. У разі його зміни заявник місця зберігання має подати до податкового органу, який вносив місце зберігання до реєстру, заяву про видачу довідки, оформленої на новому бланку зі вказівкою зміненого місцезнаходження. Протягом 7 календарних днів вказаний орган уносить зміни до реєстру та видає заявнику нову довідку (п.4.3 Порядку № 251 ).
Якщо ЮО є неприбутковою установою чи організацією, вона на виконання розділу ІІІ Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій, затвердженого наказом Мінфіну № 37 від 24.01.2013 р., зобов’язана подати до податкового органу в 10-денний строк з дня зміни свого місцезнаходження документи з указаною зміною та додаткову реєстраційну заяву з позначкою «зміни» або «доповнення». Після цього податковий орган видає нове рішення за формою згідно з додатком 2 до вказаного Положення.
А от Свідоцтво про реєстрацію суб’єкта індустрії програмної продукції як суб’єкта, який застосовує особливості оподаткування підлягає заміні в разі зміни місцезнаходження ЮО, яка таке свідоцтво отримала. Для цього особа відповідно до п.3.1 Порядку ведення реєстру суб’єктів індустрії програмної продукції, які застосовують особливості оподаткування, затвердженого наказом Мінфіну України від 14.01.2013 р. № 12, повинна протягом 30 календарних днів після зміни місцезнаходження подати до податкового органу реєстраційну заяву за формою № 1-ІТ з позначкою «Зміни» та необхідні документи, визначені розділом ІІ Порядку. У разі відсутності підстав для відмови у заміні свідоцтва та внесенні змін до реєстру податковий орган зобов’язаний протягом 15 робочих днів з дня отримання документів внести стосовно такої особи запис до реєстру про зміну місцезнаходження, анулювати попереднє свідоцтво та видати їй (або надіслати поштою з повідомленням про вручення) нове свідоцтво.
Якщо ЮО здійснює окремі види митної діяльності, а саме на підставі відповідних дозволів відкриває та експлуатує склад тимчасового зберігання, магазин безмитної торгівлі, митний склад, вільну митну зону комерційного або сервісного типу, вантажний митний комплекс, то в разі зміни місцезнаходження юридичної особи такі дозволи повинні бути переоформлені. Для цього особа на виконання ст.413 Митного кодексу України від 13.03.2012 р. № 4495-VI має у 30-денний строк звернутися до податкового органу із заявою про переоформлення дозволу(ів). Рішення про його (їх) переоформлення повинно бути прийнято протягом 20 робочих днів з дня надходження документів. При цьому дозвіл, що підлягає переоформленню, зберігає чинність протягом усього строку розгляду вказаної заяви.

Крок четвертий: банківські установи

До всіх банків, де у ЮО відкриті рахунки, вона має у місячний строк подати оригінал або копію виписки із ЄДР із вказівкою нової адреси та/або копію зареєстрованих державним реєстратором змін до установчих документів ЮО чи статуту в новій редакції (якщо місцезнаходження ЮО зафіксоване в статуті).
У разі зміни місцезнаходження ЮО, що пов’язане із зміною адміністративного району (міста), ця особа додатково в місячний строк після зняття з обліку податковим органом за попереднім місцезнаходженням має подати оригінал або копію виписки із ЄДР або копію довідки за формою № 4-ОПП, що підтверджують взяття її на облік за новим місцезнаходженням. Такі вимоги містяться в п.1.15 Інструкції № 492 .
На підставі поданих документів уносяться відповідні зміни до картки із зразками підписів і відбитка печатки (картки із зразками підписів) або подається нова картка.

Крок п’ятий: органи ліцензування
Ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності також необхідно переоформити.
Згідно зі ст.16 Закону України № 1775-III від 01.06.2000 р. «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» є лише 10 робочих днів для подання органу ліцензування заяви про переоформлення ліцензії. До такої заяви додається ліцензія, що підлягає переоформленню, оригінали чи їх нотаріально засвідчені копії документів, які підтверджують зміну місцезнаходження (виписка із ЄДР із вказівкою нової адреси та/або зареєстровані державним реєстратором зміни до установчих документів ЮО чи статут в новій редакції). Послуга з переоформлення ліцензії є платною – 85 грн.). Непереоформлена в установлений строк ліцензія є недійсною.
Орган ліцензування протягом 3 робочих днів з дати надходження відповідної заяви зобов’язаний видати переоформлену на новому бланку ліцензію зі вказівкою нового місцезнаходження. При цьому орган ліцензування приймає рішення про визнання недійсною ліцензії, що була переоформлена, з внесенням відповідних змін до ліцензійного реєстру не пізніше наступного робочого дня. В період з дати подання ліцензії на переоформлення до дати видачі нової ліцензії ЮО вправі не припиняти здійснення ліцензійної діяльності. Підставою для такої діяльності виступатиме довідка про прийняття заяви на переоформлення ліцензії, яка видається органом ліцензування після подання такої заяви.

Крок шостий: ДАІ
У випадку наявності у ЮО у власності транспортних засобів, при зміні її місцезнаходження необхідно пройти процедуру перереєстрації такого транспорту та замінити відповідні свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів (технічні паспорти).
Порядок перереєстрації визначений в п.33 Порядку № 1388 та розділі 4 Інструкції № 379 .

Крок сьомий: електронний цифровий підпис
Згідно із п.5 розділу ІІІ Інструкції № 233 , договір про визнання електронних документів, на підставі якого подається податкова звітність в електронній формі із використанням електронного цифрового підпису, укладається із податковим органом за місцезнаходженням платника податків.
Тому у разі зміни місцезнаходження юридичної особи, яка призведе до зміни адміністративного району та податкового органу, ЮО після взяття її на облік за новим місцезнаходженням доведеться укласти новий договір.

Крок восьмий: контрагенти
Доволі часто господарські договори між юридичними особами містять права та обов’язки сторін, на які при укладенні договору звертається увага не в першу чергу.
Наприклад, договором може бути передбачено, що кожна із сторін має право в односторонньому порядку відмовитись від виконання зобов’язань за ним, внаслідок чого договір вважається припиненим з моменту надходження повідомлення про таку відмову на адресу іншої сторони, яка зазначена в договорі. А тепер уявімо, що предметом такого договору є поставка товару. Покупець реалізував вказане право на відмову від виконання зобов’язань за ним та направив за місцезнаходженням постачальника, вказаним в договорі, відповідне повідомлення. А постачальник вже два тижні як переїхав до нового офісу, а повідомити покупця про це забув. Навряд чи реакція такого постачальника буде позитивною, коли він доставить покупцеві товар за таким договором, а замість грошей отримає відмову в прийнятті товару, витрати на його транспортування та ще й втрачений час на додачу. А якщо покупець, до того ж, перебуватиме в іншому місті, партія товару буде значною, та ще й товар таким, що швидко псується…
Тож аби не потрапляти в подібні ситуації, радимо негайно повідомляти всіх своїх контрагентів про зміну свого місцезнаходження. Краще підписати додаткові угоди до договорів, в яких викласти в новій редакції розділ договору щодо місцезнаходження сторін. І якщо не по відношенню до всіх контрагентів, то вчинити вказані дії слід хоча б стосовно тих із них, які є завідомо проблемними, з якими ще не встановились тривалі та добросовісні ділові зв’язки та/або які потенційно можуть створити проблеми.

Нормативна база:
ЦКУ
Цивільний кодекс України від 16.01.2003 р. № 435-ІV
ПКУ
Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755- VІ
Закон про держреєстрацію
Закон України від 15.05.2003 р. №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців»
Закон про госптовариства
Закон України від 19.09.1991 р. № 1576-XII «Про господарські товариства»
Закон про АТ
Закон України від 17.09.2008 р. № 514-VI «Про акціонерні товариства»
Порядок № 1588
Порядок обліку платників податків і зборів, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. № 1588
Положення № 1130
Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затверджене наказом Мінфіну України від 14.11.2014 р. № 1130


Шановний Відвідувачу мого сайту!

Мені дуже приємно, якщо ця стаття допомогла Вам знайти відповіді на Ваші запитання.

Водночас, кожна ситуація має свої нюанси, а врахувати їх всі в одній статті неможливо. Тож якщо Ви маєте додаткові запитання, в коментарі до цієї статті Ви можете їх написати, а відповідь я надам негайно після оплати Вами 230 грн (це вартість 6 хвилин моєї роботи та мінімальна оплачувана одиниця надання послуг у нашій Фірмі). У випадку, коли запитання виявляться надскладними і для відповіді мені знадобиться більше часу, я повідомлю Вам про це одразу після отримання Ваших запитань.

На сайті відображатимуться лише коментарі, які не потребуватимуть надання відповідей правового характеру, а також ті, які містять додаткові запитання, відповіді на які оплачені у вказаному вище розмірі.


8 thoughts on “Зміна місцезнаходження юридичної особи: 8 кроків на шляху легалізації

  1. Частково стаття корисна , проте з 01.01.2016 р. Кардинальних змін зазнав ЗУ про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Враховуючи дату публікації, на момент опублікування вона вжебула не актуальна.

    • Максиме, приємно, що хоч частково стаття була Вам корисною.
      Я завантажила архів ще з 2005 року, тому, звичайно ж, не актуалізувала матеріали.

        • Будь-яка публікація на правову тему з плином часу втрачає свою актуальність).
          Щодо причин завантаження архіву, то їх декілька:
          – задати напрямок читачу для роздумів та пошуку алгоритму і тим самим допомогти йому;
          – заявити про себе як фахівця, який розбирався у питанні.
          Якщо аналізувати мій сайт, то найбільше коментарів, запитань та моїх порад вміщено до статті щодо розпаювання землі КСП, яка була опублікована ще в 2008 році. Такий собі наочний аргумент до сказаного вище)))

  2. Доброго дня. а підкажіть, будь ласка, як бути з печаткою, в якійвказано стару адресу підприємства, потрібно замінити на нову-з новою адресою?? І трохи не зрозуміло по подачі звітності за старою адресою до кінця бюджетного року-у звітах вказується нова адреса, чи стара??

    • Катерино, вітаю, наразі суб’єктам господарювання мати печатку не обов’язково (ст. 58-1 Господарського кодексу України). Водночас, якщо на печатці, яку використовує підприємство, зазначена стара адреса, то печатку варто замінити, аби уникнути спірних ситуацій із контрагентами та непорозумінь із контролюючими органами. Або ж підприємство може взагалі відмовитися від використання печатки. Оскільки чинне законодавство не визначає адресу юридичної особи в якості обов’язкового реквізиту печатки, то в разі заміни печатки адресу підприємства на новій печатці вказувати недоцільно, щоб в майбутньому не потрапити в ситуацію, аналогічну нинішній.
      Що стосується подачі звітності за старою адресою до кінця бюджетного року, то таку вимогу чинне законодавство вже не містить. Згідно із п. 10.5 Порядку № 1588 у разі отримання з Єдиного державного реєстру даних про зміну місцезнаходження (місця проживання) платника податків, пов’язану зі зміною адміністративного району, контролюючий орган, в якому платник податків перебуває за основним місцем обліку, вносить зміни до Єдиного банку даних юридичних осіб або Реєстру самозайнятих осіб та передає до Єдиного державного реєстру відомості про внесення відповідних відомостей до реєстрів Центрального контролюючого органу із зазначенням: дати внесення таких даних до відомчого реєстру, дати та номера запису про взяття на облік, найменування та ідентифікаційного коду контролюючого органу, у якому платник податків перебуває на обліку, та терміну, до якого платник податків перебуває на обліку у контролюючому органі за попереднім місцезнаходженням (місцем проживання), що відповідає даті спливу одного місяця після отримання зазначеним контролюючим органом даних про зміну місцезнаходження (місця проживання) платника податків. З моменту внесення відомостей до Державного реєстру (в тому числі і протягом вказаного вище місячного строку) підприємство зазначає в своїй звітності нову адресу.

  3. Добрый день. Столкнулась с такой ситуацией. Договор аренды (юридического адреса) закончился и нам его не продлили. Предприятие надо перерегистрировать на новый юридический адрес, с чем руководство не согласно, обосновывая это тем, что на данный момент юридический адрес не есть обязательным. Помогите разобраться, я так понимаю, что предприятие без юр.адреса вести хоз.дейтельность не имеет право???

    • Юлия, здравствуйте!
      Законодательство Украины не содержит нормы, согласно которой предприятие без юрадреса не имеет права вести хоздеятельность. Следовательно, руководствуясь принципом для юрлиц частного права, в соответствии с которым разрешено все, на что нет прямого запрета, вести такую деятельность указанное предприятие вправе.
      В ЕГР заносится информация о местонахождении предприятия, но факт нахождения предприятия по этому местонахождению не вправе проверять ни госрегистратор, ни другой контролирующий орган. До начала 2016 года налоговики, руководствуясь ст. 38 ЗУ “О государственной регистрации юридических лиц…”, обращались в суд с административным иском о прекращении юрлица на том основании, что в ЕДР содержалась запись об отсутствии юрлица по его местонахождению.
      Однако новая редакция указанного Закона не содержит такой нормы, и суды отказывают налоговикам в удовлетворении таких исков (см., например, http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58402600).
      Следовательно, на сегодняшний день отсутствие юрлица по юрадресу влечет для него лишь те негативные последствия, которые прямо указаны в законе (например, п. 42.2 НКУ о презумпции надлежащего уведомления налогоплательщика).
      Более подробную консультацию на интересующие Вас по этой теме вопросы Вы можете получить, обратившись ко мне по указанным на сайте контактам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *