Форма № 20-ОПП на земельні ділянки: що треба знати, перш ніж подавати

Опубліковано: Головбух-Агро № 4 за лютий 2021 року

Впродовж останніх декількох років дуже багато запитань викликає форма № 20-ОПП, адже податківці наполягають на її поданні фактично на увесь перелік основних засобів, який є у господарюючого суб’єкта на балансі. Ця вимога податкових органів поширюється і на орендоване майно, включаючи землю.

Нещодавно у орендарів земельних ділянок/паїв з’явилися додаткові труднощі у поданні ф. № 20-ОПП. Вони пов’язані із запровадженим в кінці минулого року Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі – КАТОТТГ). Дуже яскраво виниклу проблему ілюструє запитання нашого дописувача: «ФГ мають паї. Після реорганізації районів є невідповідність кадастрових номерів на землю та кодів КАТО у зв’язку зі зміною територіальних одиниць. Подати ф. № 20-ОПП наразі неможливо. Зверталися до Держкадастру і там відповіли, що зміна кадастрових номерів не передбачена. ГУ ДПС, не вдумуючись у суть питання, відповіла, що такі номери мають співпадати, інакшої можливості подати ф. № 20-ОПП немає».

У цьому матеріалі будемо розбиратися, як же діяти аграріям у ситуації, що склалась.

 Правова суть та значення КОАТУУ та КАТОТТГ

До недавнього часу коди адміністративно-територіальних одиниць визначались на підставі КОАТУУ – Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України (ДК 014 – 97), затвердженого наказом Держстандарту України від 31.10.1997 № 659.

Уся ця множина об’єктів класифікації була розподілена за територіальною ознакою та адміністративною підпорядкованістю на чотири рівні ієрархічної класифікації. До кожного рівня класифікації входили об’єкти, що підпорядковані об’єктам попереднього рівня. КОАТУУ був призначений для забезпечення достовірності, зіставності, цілісності та автоматизованої обробки інформації у територіальному розрізі.

Дані КОАТУУ були покладені і в основу присвоєння кадастрових номерів (КН) земельним ділянкам: перших десять цифр КН відповідали коду адміністративно-територіальної одиниці місця розташування земельної ділянки за КОАТУУ, наступні дві визначали кадастрову зону земельної ділянки, потім три – кадастровий квартал, останні чотири цифри – власне номер земельної ділянки.

У зв’язку із докорінною зміною адміністративно-територіального устрою України Міністерством розвитку громад та територій наказом від 26.11.2020 № 290 було затверджено КАТОТТГ, який наказом Мінрегіону від 12.01.2021 № 3 викладений в новій редакції. Очевидно, що КАТОТТГ запроваджений на заміну КОАТУУ, однак ні в наказі від 26.11.2020 № 290, ані в наказі від 12.01.2021 № 3 про це нема жодного слова.

КАТОТТГ для коду визначення адміністративно-територіальної одиниці України використовує вже 19 символів – дві букви UA та послідуючі 17 цифр.

Відповідно, якщо принцип присвоєння кадастрових номерів буде збережено, то надалі вони складатимуться з 26 цифр замість 19. Що стосується літер UA, то наразі достеменно не відомо, чи входитимуть вони до нових кадастрових номерів.

Тим не менше, кадастрові номери старого та нового зразка відрізнятимуться. В Держгеокадатрі запевняють (поки що неофіційно), що вже присвоєні кадастрові номери не змінюватимуть. Тож можна припустити, що в Державному земельному кадастрі існуватимуть як 26-цифрові, так і 19-цифрові кадастрові номери.

Прив’язка КОАТУУ до кадастрового номеру

Форма № 20-ОПП міститься у додатку 10 до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588 (далі – Порядок № 1588).

Відповідно до Пам’ятки для заповнення розділу 3 Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (Додаток до Повідомлення за ф. № 20-ОПП) кадастровий номер земельної ділянки зазначається у графі 12.

Згідно із цією ж пам’яткою, графи 6–7 «Адміністративна одиниця відповідно до КОАТУУ, де знаходиться об’єкт оподаткування» заповнюються відповідно до Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою, що розміщений на офіційному веб-сайті Державної служби статистики України.

Як вже зазначалось вище, у перших 10 цифрах існуючих кадастрових номерів «сидять» коди саме КОАТУУ тих адміністративно-територіальних одиниць, де знаходяться такі ділянки.

ДПСУ в ІПК від 19.08.2019 № 3892/6/99-99-08-02-01-15/ІПК зазначає, що якщо земельна ділянка знаходиться за межами населеного пункту, для заповнення КОАТУУ доцільно обрати КОАТУУ населеного пункту (місце розміщення об’єкта оподаткування), що розташований в межах сільської (селищної) ради, КОАТУУ якої відповідає кадастровому номеру земельної ділянки. Тим самим ДПСУ фактично стверджує, що дані КОАТУУ та кадастрового номеру земельної ділянки мають збігатися.

Відповідно, система подання звітності налаштована таким чином, що автоматично порівнює по земельних ділянках інформацію у графі 6 і у графі 12 форми № 20-ОПП. Якщо код КОАТУУ не збігається із першими 10 цифрами кадастрового номера, система автоматично видає помилку. Відтак, якщо наразі у графі 12 вводити код за КАТОТТГ, то друга квитанція напевне прийде з відмовою у прийнятті Повідомлення за ф. № 20-ОПП.

Який же вихід із цієї ситуації?

Варіант 1. Не подавати Повідомлення за ф. № 20-ОПП

Допоки не буде врегульовано питання із коректним відображенням у ф. № 20-ОПП кодів за КАТОТТГ, сільгоспвиробник може обґрунтувати відсутність свого обов’язку із подання цієї форми наступними аргументами.

У п. 63.3 Податкового кодексу України (ПКУ) передбачено, що об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Такі об’єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідним розділом ПКУ.

Застосовуючи цю норму, ДПСУ на питання «Які СГ та у яких випадках не повинні подавати повідомлення за ф.№ 20-ОПП?» в підкатегорії 116.11 ЗІР відповіла наступним чином: «Інформація про об’єкти оподаткування, такі як товари, дохід (прибуток) або його частина, обороти з реалізації товарів (робіт, послуг), операції з постачання товарів (робіт, послуг) відображаються у відповідній податковій звітності платника податків (податкова декларація з податку на прибуток, з податку на додану вартість, податковий розрахунок за ф. №1ДФ та інші). Тому про такі об’єкти оподаткування не потрібно повідомляти у повідомленні за ф. № 20-ОПП».

І хоча вказаний висновок ДПСУ ніяк не обґрунтувала нормами ПКУ, все ж логіка її відповіді зрозуміла: якщо об’єкти оподаткування відображаються у відповідній податковій звітності, форму № 20-ОПП по них подавати не потрібно.

Аграрії як платники єдиного податку 4-ої групи по кожній земельній ділянці сільгосппризначення (як власній, так і орендованій) подають відповідну звітність (декларацію, а також відомості про земельні ділянки). По власним і орендованим ділянкам державної та комунальної власності подається декларація з плати за землю. Внаслідок подання вказаної  звітності податкова вже повідомлена про належні аграрію земельні ділянки. Тож, виходячи із вищенаведеної логіки ДПСУ, подання форми № 20-ОПП щодо цих земельних ділянок вже не є обов’язковим.

Ризики застосування цього варіанту:

  1. накладення штрафу в розмірі 340 грн на ФОП і 1020 грн на юридичних осіб;
  2. земельні ділянки можуть не враховувати при обчисленні єдиного податку 4-ї групи, а при розрахунку частки с/г товаровиробництва дохід, отриманий із ділянок, що використовуються, не включатиметься податківцями до загальної суми доходу сільгосптоваровиробника (ІПК ГУ ДФС в Одеській області від 03.03.2018 № 867/ІПК/15-32-12-05-12);
  3. відсутність земельних ділянок у ф. № 20-ОПП може трактуватися податковою у суді як доказ нереальності операцій, що пов’язані із такими ділянками (за аналогією, як наприклад, у справі № 805/3470/16-а);
  4. можуть виникати проблеми і при реєстрації податкових накладних: податкова може розцінювати це як відсутність достатнього підтвердження використання земельних ділянок в господарській діяльності, а, отже, і ресурсів на обробку таких ділянок (паливно-мастильних матеріалів, добрив, насіння тощо). А це формальний привід заблокувати реєстрацію податкових накладних.

Варіант 2. Подавати двічі

Оскільки наразі діючими є коди адміністративно-територіальних одиниць, які вказані у КАТОТТГ, то радимо спочатку подати Повідомлення за ф. № 20-ОПП саме з таким кодом.

В подальшому, отримавши другу квитанцію з відмовою у прийнятті такого Повідомлення за ф. № 20-ОПП, подати це Повідомлення єдиним можливим наразі способом, тобто, із вказівкою саме того код КОАТУУ, який є складовою кадастрового номера земельної ділянки.

Обґрунтовувати свою поведінку радимо також тим, що у п. 5 Пам’ятки для заповнення розділу 3 Повідомлення за ф. № 20-ОПП (Додаток 10 до Порядку № 1588) йдеться про застосування саме КОАТУУ при заповненні графи 6–7 «Адміністративна одиниця, де знаходиться об’єкт оподаткування». А на сайті Укрстату (http://www.ukrstat.gov.ua/klasf/st_kls/op_koatuu_2016.htm), на який є посилання у наведеному п. 5 Пам’ятки, містяться лише відомості КОАТУУ. І хоча на зазначеному сайті вказано, що КОАТУУ втратив актуальність внаслідок затвердження КАТОТТГ, проте даних останнього вказаний сайт не містить.

Тож сільгоспвиробник у випадку виникнення спірної ситуації може доводити, що вчинив всі можливі та залежні від нього дії задля своєчасного та належного подання Повідомлення за ф. № 20-ОПП. А відтак зазнавати негативних наслідків у цій ситуації не повинен з огляду на відсутність своєї вини.


Шановний Відвідувачу мого сайту!

Мені дуже приємно, якщо ця стаття допомогла Вам знайти відповіді на Ваші запитання.

Водночас, кожна ситуація має свої нюанси, а врахувати їх всі в одній статті неможливо. Тож якщо Ви маєте додаткові запитання, в коментарі до цієї статті Ви можете їх написати, а відповідь я надам негайно після оплати Вами 230 грн (це вартість 6 хвилин моєї роботи та мінімальна оплачувана одиниця надання послуг у нашій Фірмі). У випадку, коли запитання виявляться надскладними і для відповіді мені знадобиться більше часу, я повідомлю Вам про це одразу після отримання Ваших запитань.

На сайті відображатимуться лише коментарі, які не потребуватимуть надання відповідей правового характеру, а також ті, які містять додаткові запитання, відповіді на які оплачені у вказаному вище розмірі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *