Визначення НГО кожної окремої земельної ділянки

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 22.02.2019 р. N 8919/6/99-99-12-02-03

Асоціація, посилаючись на видання Міністерством аграрної політики та продовольства України наказів про затвердження технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення (від 16.10.2018 р. N 552), а також Порядку нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення (від 23.05.2017 р. N 262, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.05.2017 р. за N 679/30547), запитує, яку із вказаних нормативних грошових оцінок слід використовувати при складанні декларації з Податку.

Джерелом відомостей щодо кожної окремої земельної ділянки, у тому числі й величини нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення (абзац 15 ч. 1 ст. 15 Закону України “Про Державний земельний кадастр” (далі – Закон), є Державний земельний кадастр (далі – Кадастр) як єдина державна геоінформаційна система, адміністратором якої є державне підприємство, що належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, здійснює заходи зі створення та супроводження програмного забезпечення Кадастру та відповідає за технічне і технологічне забезпечення, збереження та захист відомостей (ст. 6 Закону).

Водночас відомості Кадастру щодо кожної окремої земельної ділянки містять інформацію про документацію із землеустрою та оцінки земель щодо земельної ділянки та інші документи, на підставі яких сформовано відомості про земельну ділянку, що вносяться Державним кадастровим реєстратором (ч. 8 ст. 9 Закону) на підставі та з дотриманням основних вимог щодо внесення відомостей до Кадастру (ч. 7 ст. 21 Закону).

Таким чином, щодо питання верифікації нормативної грошової оцінки кожної окремої земельної ділянки пропонуємо звернутися до Державного кадастрового реєстратора, яким внесено відомості про нормативну грошову оцінку таких ділянок.


Шановний Відвідувачу мого сайту!

Мені дуже приємно, якщо ця стаття допомогла Вам знайти відповіді на Ваші запитання.

Водночас, кожна ситуація має свої нюанси, а врахувати їх всі в одній статті неможливо. Тож якщо Ви маєте додаткові запитання, в коментарі до цієї статті Ви можете їх написати, а відповідь я надам негайно після оплати Вами 230 грн (це вартість 6 хвилин моєї роботи та мінімальна оплачувана одиниця надання послуг у нашій Фірмі). У випадку, коли запитання виявляться надскладними і для відповіді мені знадобиться більше часу, я повідомлю Вам про це одразу після отримання Ваших запитань.

На сайті відображатимуться лише коментарі, які не потребуватимуть надання відповідей правового характеру, а також ті, які містять додаткові запитання, відповіді на які оплачені у вказаному вище розмірі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *