«Чернігівоблбуд» програв суд ніжинцям

http://newvv.net/region/247895.html

Господарський суд області сьогодні, 31 серпня, відмовив у позові ПАТ «Чернігівоблбуд», яке намагалося скасувати рішення Ніжинського міськвиконкому щодо приватизації 14 квартир по вулиці Семашка, 7.

Таким чином скандально відоме підприємство хотіло позбавити права власності на квартири понад півсотню ніжинців та згодом оформити спірні квадратні метри на себе, вважають мешканці будинку.

Передісторія судової тяганини між підприємством, очолюваним екс-депутатом Чернігівської міськради від Партії Регіонів Володимиром Демшевським, тягнеться із початку 90-х років.

Ще 1993 року Ніжинське ремонтно-будівельне управління, яке будувало будинок по вулиці Семашка 7, надало 20 квартир своїм працівникам. Сім’ї, які отримали квадратні метри у недобудові, самотужки робили ремонти, довели будинок до ладу і у 1996 році його таки здали в експлуатацію. Перші проблеми у мешканців 14 квартир з’явилися, коли люди взялися за приватизацію майна, розповідає адвокат Ірина Висіцька.

У 2011 році «Чернігівоблбуд» подав позов до Господарського суду області з вимогою визнання свого права власності на квартири, мотивуючи це тим, що ремонтно-будівельне управління було його дочірнім підприємством і вищезгадані квадратні метри входять у його статутний капітал.

«Це підприємство не має ні стида ні совісті. Воно хоче у нас відсудити квартири на основі того, що внесло їх у свій статутний капітал» – обурюється мешканець будинку по вулиці Семашка Микола Семенченко

Перші 2 суди позивач виграв, але Вищий Господарський суд відхилив їхні вимоги, у зв’язку з тим, що «Чернігівоблбуд» так і не надав документи про право власності на спірні квартири.

Новий виток справа отримала цього року. У 2013 власники квартир створили ОСББ, згодом виконком надав дозвіл на приватизацію. Проти такого рішення і подав позов «Чернігівоблбуд».

На думку адвоката Ірини Висіцької «Вони таким чином хочуть оформити своє право власності на квартири. У нас же право власності реєструється і приватними нотаріусами. І я думаю, що вони не підуть законним шляхом і будуть пробувати, на мою думку, шахрайськими методами, зареєструвати свої квартири»

У ході судового засідання адвокат «Чернігівоблбуду» Геннадій Авраменко посилався на рішення судів попередньої інстанції про визнання за ними права власності на спірні квартири.

У той же час позивач так і не надав жодного документа, який би підтверджував, що нерухомість належить підприємству. Зрештою, суд, розглянувши аргументи обох сторін, постановив відмовити «Чернігівоблбуду» у позові.

Власники квартир зустріли рішення оплесками. Утім, головна боротьба за спірні квартири ще попереду, адже «Чернігівоблбуд» має право на апеляцію.

Зазначимо, підприємство, очолюване Володимиром Демшевським відоме низкою схожих скандальних судових процесів. У 2012 році «Чернігівоблбуд» намагався таким чином виселити мешканців 8 чернігівських гуртожитків.

 


Шановний Відвідувачу мого сайту!

Мені дуже приємно, якщо ця стаття допомогла Вам знайти відповіді на Ваші запитання.

Водночас, кожна ситуація має свої нюанси, а врахувати їх всі в одній статті неможливо. Тож якщо Ви маєте додаткові запитання, в коментарі до цієї статті Ви можете їх написати, а відповідь я надам негайно після оплати Вами 230 грн (це вартість 6 хвилин моєї роботи та мінімальна оплачувана одиниця надання послуг у нашій Фірмі). У випадку, коли запитання виявляться надскладними і для відповіді мені знадобиться більше часу, я повідомлю Вам про це одразу після отримання Ваших запитань.

На сайті відображатимуться лише коментарі, які не потребуватимуть надання відповідей правового характеру, а також ті, які містять додаткові запитання, відповіді на які оплачені у вказаному вище розмірі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *